Basisschool
De Paersacker

#concept  #verhaal
#strategie  #inprogress

Daar maak je het

#CONCEPT

Bij basisschool De Paersacker mochten we ‘blanco’ beginnen. De school is toe aan een nieuwe richting. Een richting die aansluit bij de wijk die zich kenmerkt door de huisvesting van arbeidsmigranten van verschillende komaf en het ondernemende karakter van de bewoners, de industrierijke omgeving en de regio die voorop loopt als het om technologische ontwikkelingen en innovatie gaat (Brainport). Na langdurig en intensief onderzoek (desk- en fieldresearch) hebben we dit gevonden in het ‘maakonderwijs’. Dit wordt de kapstok van de ‘nieuwe’ school.

#VERHAAL

Het concept is de input voor het verhaal. Missie, visie, kernwaarden en leerlingenprofiel zijn geschreven en samengebracht in een kloppend geheel. Dit is gepresenteerd aan het team en geeft hun kaders voor de toekomst.

#STRATEGIE

Nu het concept en het verhaal staan, is het tijd voor het vervolg. We hebben een profiel opgesteld voor ‘mede-makers’ die samen het ‘makersteam’ gaan vormen. Hierin komen uiteindelijk niet alleen teamleden… ook ouders, kinderen, wijkbewoners, het voorgezet onderwijs en het bedrijfsleven zien we graag vertegenwoordigd. Het doel van dit ‘makersteam’ is om het ‘maakonderwijs’ verder inhoud te geven en een visie te ontwikkelen over de invulling van de kernwaarden: ‘intercultureel’, ‘internationaal georiënteerd’ en ‘interactief’.

#INPROGRESS

Als we weten hoe we het ‘maakonderwijs’ gaan inrichten, kunnen we bedenken wie of wat we daarvoor nodig hebben.

  • Nieuwe naam, logo, huisstijl
  • Marketing- en communicatieplan
  • Partners
  • Materialen/Inrichting/Ruimte
  • Nieuwbouw