Basisschool
de Wildschut

#concept  #verhaal
#uitstraling  #inprogress

Waar ben jij knap in?

#CONCEPT

Bij openbare basisschool De Wildschut in Gilze is iedereen ‘knap’ op zijn of haar eigen manier. Zo is de één verbaal heel vlot en leert gemakkelijk door taal. Een ander ziet snel verbanden of logische gevolgen. En een derde heeft een sterk ruimtelijk inzicht of maakt gebruik van klanken en ritmes om leerdoelen te behalen.

Samen met de directie en het team van obs De Wildschut heeft Conceptshoots het concept ‘knaproutes’ bedacht om dit verhaal uit te dragen. Niet alleen in de communicatie met leerlingen en ouders, ook gaan we de routes letterlijk zicht- en voelbaar maken in de nieuwbouw die momenteel in ontwikkeling is.

#VERHAAL

Als symbool voor de ‘knaproutes’ hebben we de knapzak centraal gezet. Een knapzak die je meeneemt naar school en die gevuld wordt met talenten die al zichtbaar zijn en talenten die je gaat ontdekken, ontwikkelen en uitwisselen tijdens je persoonlijke reis door de basisschool-periode. Een reis die je soms alleen bewandelt en dan weer (tijdelijk) met mede-reisgenoten. Samen put je uit elkaars knapzak… om zo te leren van en met elkaar.

#UITSTRALING

De eerste campagne die we hebben ontwikkeld, is die voor de ‘Open Dag’. Het moment om aan nieuwe ouders het verhaal van obs De Wildschut te vertellen en ze kennis te laten maken met het onderwijsconcept en het team van leerkrachten bij obs De Wildschut. Binnen de bestaande huisstijl hebben we alle uitingen op elkaar afgestemd. Kinderen hebben we een hoofdrol gegeven… en natuurlijk mocht de knapzak daarbij niet ontbreken. In verschillende kleuren, want elke kleur is gekoppeld aan één van de knapheden die bij obs De Wildschut wordt aangesproken: beeldknap, beweegknap, ik-knap, natuurknap, rekenknap, taalknap, muziekknap en samen-knap.

#INPROGRESS

Een nieuw logo en nieuwe huisstijl zijn inmiddels ontwikkeld. Helemaal van deze tijd, met frisse en heldere kleuren en een strakke, stoere en ook  speelse uitstraling. Beide zullen onthuld worden als de nieuwbouw officieel geopend wordt.

Reactie opdrachtgever:

Chantal is doortastend, scherp, kritisch en legt razendsnel verbanden. Ze heeft vaak aan een half woord genoeg. Waar een ander stopt, gaat Chantal nog een stapje verder, waardoor de meest creatieve en vernieuwende ideeën en concepten ontstaan. Ze bewaakt en toetst het geheel, houdt overzicht en bewaakt het proces. Ook is Chantal betrouwbaar, afspraak is afspraak, en een hele fijne sparringspartner. Voor obs de Wildschut hebben we al diverse projecten in een prettige samenwerking uitgevoerd.

Maartje van Arendonk, Tekst met Zin